eMršavljenje

Super hrana za super brzo mršavljenje

Stručnjaci kažu da postoje dvije osnovne kategorije namirnica koje se općenito mogu smatrati superhranom, jer pune vaš trbuh bez viška kalorija: voće i povrće. Te namirnice su bogate vitaminima, mineralima i vlaknima.

Protein je još jedan super-hranjivi sastojak. Postaje sve prihvaćenije u znanstvenoj zajednici da protein može pomoći u suzbijanju apetita. Protein također omogućava zadržavanje snage i može malo pojačati vaš metabolizam u procesu. Ali obavezno je da svoje izvore bjelančevina mudro odaberete, jer će se, poput svih ostalih namirnica, jesti više nego što je potrebno vašem tijelu, i to će ma vagi prikazati kao dobitak, umjesto kao gubitak.

Sljedeće supernamirnice su pametni, niskokalorični izbori s kojim ćete imati koristi pri vašem naporu za mršavljenje:
Zeleni čaj – Istraživači sumnjaju da katehini (korisne fitokemikalije) u zelenom čaju mogu pokrenuti gubitak kilograma stimulirajući tijelo da sagorijeva kalorije i blago smanjuje tjelesnu masnoću. Stoga se prepustite vrućoj šalici ili lijepoj ledenoj čaši zelenog čaja. Ali ne pretjerujte.
Juhe od rajčice ili bujona mogu pomoći smanjiti glad prije jela i povećati osjećaj sitosti.
Niskokalorične zelene salate – Imati niskokaloričnu salatu – koja nije definirana kao ona koja je puna krutona, preljeva s visokim udjelom masti i sirom – kao prvi slijed može vam pomoći da se osjećate siti, smanjujući na taj način količinu koje pojedete sa glavnog slijeda. Mudro odaberite svoje sastojke, a visok sadržaj vlakana može biti ključan za pomoć u borbi protiv žudnje kasnije tokom dana.
Jogurt – Uključivanje mliječnih proizvoda kao dijela vaše zdrave prehrane može promovirati vaše napore za mršavljenje. Odabir laganog jogurta može vam pomoći u borbi protiv gladi zbog kombinacije proteina i ugljikohidrata.
Grah – Izvrsna kombinacija vlakana i proteina, grah vam pomaže da se osjećate sito, što znači da mogu djelovati na suzbijanje vašeg apetita između obroka.
Voda – Voda je životno tekućina vašeg tijela i trebali biste je redovito piti tijekom dana. Odličan je beskaloričan napitak, a možete ju konzumirati pijući nezaslađeni čaj, nezaslađenu slatku mineralnu vodu, običnu vodu s limetama ili limunom ili čak u krastavcu. Osim što pomaže izbacivanju toksina iz tijela, može vam pomoći i da se osjećate sito. Pa kad imate napadaj gladi, pokušajte popiti čašu vode prije nego što uzmete grickalicu.
Integralne žitarice – cjelovite žitarice općenito pomažu u povećanju vlakana u prehrani i hranjivoj vrijednosti vašeg obroka. Jedan od najjednostavnijih načina da svakodnevnoj prehrani uključite žitarice cjelovitog zrna je da imate za doručak ili međuobrok zdjelu integralnih žitarica s više vlakana.

Share and Enjoy !

Shares
Exit mobile version