☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

Program vježbanja za mršavljenje kod kuće

Pravilno odabranim programom vježbanja možete postići brzo mršavljenje kod kuće. Za dugoročno dobar izgled i zdravlje ciljajte mršavljenje tako da ne gubite više od 1 kilograma tjedno, iako je jasno da to ne izgleda baš brzo, ipak to daje dugoročan rezultat.

Zdravo mršavljenje kod kuće je ono koje vam daje trajan rezultat, a rapidno mršavljenje to često ne daje. Za pravilno mršavljenje potrebno je postići kalorijski deficit, odnosno morate potrošiti više nego pojedete. Ako svaki dan imate manjak od 1000 kalorija onda kroz jedan tjedan smršavite točno 1 kilogram. To se postiže pravilnim programom vježbanja kod kuće i dobrom prehranom.

Kardio sa visokim intenzitetom

Prema nekim preporukama za mršavljenje iz raznih institucija, poput Američke udruge za srce, dobro je raditi lagane kardio vježbe 150 minuta tjedno ili 75 minuta vježbe visokog intenziteta tjedno. Znači ako nemate baš vremena to je samo 11 minuta dnevno i evo vam brzo mršavljenje. HIIT program vježbanja za mršavljenje kod kuće je vrlo jednostavno pratiti sa brojnih videa koje možete pronaći na internetu.

Vježbajući kod kuće možete raditi što god želite jer vas nitko ne vidi i ne morate se opterećivati s time kako izgledate dok to radite. Činjenica jest da neke vježbe mogu izgledati malo glupasto ako vaše tijelo već nije u izvrsnoj formi, ali vaš cilj je da dođete do izvrsne forme i zato to možete raditi ispred svog monitora.

Ako su vam HIIT vježbe prenaporne, krenite sa nečim lakšim pa kada steknete dovoljno kondicije pređite na HIIT. Kod HIIT vježbi je dodatna pogodnost ada se kalorije troše i neko vrijeme nakon samog programa vježbanja zbog oporavka mišića.

Trening snage za održavanje mišića

Trening snage je nešto drugačiji od kardio treninga jer mi je cilj osnaživanje i održavanje mišićne mase. Naime čvrsti mišići troše više kalorija od mlohavih. Dodatno kod kuće se preporuča raditi složene vježbe, odnosno vježbe sa više zglobova. To su vježbe koje istovremeno koriste nekoliko grupa mišića istovremeno i time se troši povećana količina kalorija.

Trening snage nikada nemojte raditi dva dana za redom jer mišićima treba vremena za oporavak.

Cirkularni trening

Cirkularni trening je kombinacija kardio vježbi i vježbi snage kojom se postiže da istovremeno poberete plodove obje vrste treninga i pritom uštedite mnogo vremena. Cirkularni trening se radi tako da izaberete nekoliko vježbi snage i nekoliko kardio vježbi i radite ih naizmjenično. I kada prođete kroz sve vježbe jednom, to ponovite još barem 3 puta. Jedna vježba se može raditi vremenski, recimo 30 sekundi zatim 10 sekundi odmora i prijeđete na drugu vježbu.

Kako bi to izgledalo? Počnete sa laganim trčanjem na mjestu i tako 30 sekundi, odmorite 10 sekundi pa prijeđete u sklekove na 30 sekundi, zatim odmor od 10 i onda u skokiće 30 sekundi i tako dalje sve dok ne odradite sve vježbe po redu. Zatim krenete iz početka.

Ne zaboravite pa uvijek prije vježbanja provjerite sa svojim liječnikom je to za vas dobro, posebno ako imate bilo kakvih zdravstvenih poteškoća.

Upis komentara troši više kalorija od samog čitanja

komentara

Komentirajte putem Facebooka.