☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

Najbolja krema protiv celulita – što tražiti?

Celulit je pojava koja je uobičajena kod žena, ali se sve više vidi i kod muškaraca. I svatko se želi riješiti celulita pa posežu za svakakvim rješenjima kako kozmetičkim tako i medicinskim. Iako što nije zdravstveni problem, brojne velike farmaceutske i kozmetičke kompanije i dalje traže efikasne tretmane protiv celulita. Uzevši u obzir da postoji toliko mnogo brendova i različitih aktivnih sastojaka teško se odlučiti koju kremu protiv celulita kupiti.

Protivno uobičajenom vjerovanju, celulit se ne pojavljuje tako često na pretilim ženama koliko se pojavljuje na ženama koje ne pate od pretilosti ili čak na mršavim ženama. Svaka normalna žena koja ima vitku liniju može imati celulit na nekoliko mjesta na tijelu. Godine, genetika, prehrana i životni stil sve redom mogu biti faktori koji uzrokuju ili sudjeluju u nastanku celulita.

Idealno kada kupite kremu protiv celulita očekujete da krema magično smanji ili kompletno ukloni izgled tog celulita i da vam koža bude sjajna i glatka. U stvarnosti niti najbolji anticelulitni tretman ne može što postići preko noći pa čak niti kroz nekoliko dana bez obzira što neki tvrdili drugačije. Celulit se stvarao dugo vremena i trebati će nekoliko tjedana prije nego možete vidjeti neke rezultate. Također je potrebno biti svjestan da ne radi svaka krema protiv celulita za svakoga i da će biti potrebno isprobati nekoliko različitih krema kako bi pronašli što za vas funkcionira. Nažalost što može značiti određeni financijski trošak, ali što je ipak potrebno.

Uobičajeni sastojci u kremama protiv celulita

Retinol A je derivat vitamina A koji prodire u kože i “izljušti” gornji sloj kože. Potiče proizvodnju kolagena i učvršćuju kožu. Taj proces pomaže u smanjivanju vidljivosti naborane kože i celulita, dodatno pojačavaju se vezivna tkiva i sprječava ponovno nastajanje celulita.

L-karnitin je aktivni sastojak koji potiče metaboličke procese u celulitnim stanicama i drugim stanicama ispod kože. Direktno sudjeluje u procesima izmjene i iskorištavanja energije čime dolazi do smanjivanja masnih zaliha unutar stanica.

Kofein je sastojak za kojeg mnogo vjeruju da vrlo efikasno djeluje protiv celulita kada se apsorbira kroz kožu. Potiče krvotok i učvršćuje kožu te djeluje na osjećaj viška energije.

Aminofilin je sastojak koji je često prisutan, ali ne uvijek, u kremama protiv celulita. Djeluje na izlučivanje viška tekućine koja se nalazi unutar celulitnih stanica i učvršćuje tijelo općenito.

Pored spomenutih sastojaka u najboljim kremama protiv celulita se mogu očekivati sastojci poput ekstrakata aloje vere, divljeg kestena i ginkgo bilobe. Ovi biljni ekstrakti revitaliziraju kožu i daju joj glađi izgled. a najbolje djelovanje svake krema protiv celulita se postiče kombinacijom sa vježbanjem i prehranom.

Potrebno je shvatiti da je redukcija celulita moguća samo prolongiranim i kontinuiranim korištenjem za vas najbolje kreme protiv celulita. Uvijek tražite kreme koja sadrže prirodne sastojke kako bi smanjili mogućnost nuspojava na minimum, ali isto tako provjerite da niste preosjetljivi na neki od sastojaka kao što je kofein.

Upis komentara troši više kalorija od samog čitanja

komentara

Komentirajte putem Facebooka.