☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

Xenical tablete za mršavljenje

Veliki broj tableta za mršavljenje djeluje kao potiskivači apetita ili barem tako navode, odnosno jednostavno vam se ne jede i na taj način mršavite. Xenical, poznate i kao Ksenikal, ne radi tako, on je blokator masti. Ako se kombinira sa zdravom dijetom s malo kalorija može jako pomoći kod gubitka težine i kontrole postojeće težine.

Xenical blokira masnoće u hrani na način da se na njih veće i ne dopušta tijelu da ih apsorbira stvarajući vrlo velike molekule koje se ne mogu apsorbirati kroz stjenku crijeva. Xenical je u stvari Orlistat i radi gotovo isto kao Alli.
Prva nuspojava je ta da budući da tijelo ne može apsorbirati masnoće, neće niti apsorbirati vitamine topive u mastima. Zbog toga ako vam je liječnik prepisao Xenical, preporučljivo je uz savjetovanje sa liječnikom i uzimanje multivitaminskih dodataka prehrani.

Kako se uzima Xenical?

Xenical tablete za mršavljenjeIsključivo prema uputama liječnika. Xenical tablete za mršavljenje se uzimaju uvijek sa dosta vode. Odmah nakon obroka. Pokušajte ne piti Xenical onda kada jedete nešto jako masno jer može imati vrlo negativne posljedice na vaš probavni sustav ako se u njemu najednom nađe velika količina masti koju crijevo ne može apsorbirati. I ne zaboravite uzeti vitamine.

Poznate nuspojave Xenicala

Xenical tablete za mršavljenje

 • Halucinacije i zbunjenost, dezorjeniranost
 • Alergijske reakcija (najčešće naticanje usana, jezika i grkljana)
 • Povišen krvni tlak
 • Lupanje srca i aritmija

Još neke moguće nuspojave su masni iscjedak iz debelog crijeva, napuhnutost, masna stolica, neobično kretanje crijeva. Za masni iscjedak ste krivi sami jer to znači da se niste držali preporučene ishrane nego ste jeli nešto masno. Ne možete jesti čevape i očekivati da mršavite, bez obzira koje tablete pili.
Xenical može interagirati sa mnogim drugim lijekovima kao Ciklosporin, Warfarin, Lipitol, Baycol, Lescol i drugi.
Ne smijete uzimati Xenical ako:

 • imate kronični malapsorpcijski sindrom,
 • probleme sa žući,
 • bubrežne kamence,
 • dijabetes,
 • anoreksiju, bulimiju
 • bolesti krvožilnog sustava i srca

Trudnice i žene koje doje bi trebale izbjegavati Xenical u širokom luku, kao i osobe koje uzimaju neke druge lijekove za pretilost ili ciklosporin. Budući da se Xenical izdaje na recept, obavezno se posavjetujte sa svojim liječnikom prije bilo kojeg uzimanja tog lijeka.
Više o Xenicalu

Gdje se može kupiti Xenical?

Xenical se izdaje isključivo na recept ali se može kupiti direktno sa interneta što ne znači da će biti dostavljena, ali lakšu verziju u obliku Alli se može kupiti u nekim ljekarnama.

Izvori:
Xenical: Uses, Dosage & Side Effects Guide
Xenical® (orlistat)
Xenical, INN-orlistat – Europa
Xenical oral: Uses, Side Effects, Interactions
Xenical

Upis komentara troši više kalorija od samog čitanja

komentara

Jedan komentar

 1. Pingback: Orlistat Obeslim kapsule za mravljenje « Tablete « eMravljenje