☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

Vienamjenska sprava za vjebanje – Treba li je kupiti?

Vienamjenska sprava za vjebanje - Treba li je kupiti?
Danas zbog krize jedna od stvari koju ljudi reda je da odustaju od plaanja lanarina u teretanama, no ne odustaju od vjebanja pa se okreu ideji da novac investiraju u trajniju vrijednost kao to je kuna “teretana”. Ukoliko u kui imate neki neiskoriten kut ili recimo slobodan podrum mogli bi staviti nekoliko sprava za vjebanje. Ili moda kupiti neku vienamjenski spravu za vjebanje koja kombinira vie razliitih vjebi a ne zauzima mjesta kao da kupite vie sprava.

Kada ponete razmiljati o tome trebate li kupiti vienamjensku spravu za vjebanje, potrebno je razmisliti to su konkretno vai ciljevi i to elite postii sa takvom spravom. Ipak je to povea investicija pa morate biti sigurni to stvarno kupujete jer to e biti odluka za due vrijeme.

Postoje brojne vienamjenske sprave na tritu i gotovo su sve jednako reklamirane pa je teko se odluiti koju uzeti. Kod nas su najpoznatiji brendovi Bowflex, Total Gym, NessFitt, xPlorer, Weider i mnoge druge. Uglavnom se prodaju sprave koje zamjenjuju
vjebe u kojima se diu utezi. Vienamjenska sprava omoguava da mnogo vrsta vjebi koje su rizine kada se rade sa slobodnim utezima, radite na mnogo sigurniji nain.

Openito gledano postoje dvije vrste vienamjenskih sprava za vjebanje, jedne koje koriste sajle da se podiu utezi koji su uglavljeni na ine i drugi koji koristi otporne lukove i rastezljive trake koji stvaraju otpor slian dizanju utega. Osnovna razlika izmeu ta dva sustava je u veliini. Sprave koje koriste uglavljene utege su uglavnom vee i ne mogu se sklapati to ih ini stacionarnima i popunjavaju povei prostor u stanu, dok sprave sa otpornim trakama i lukovima mogu biti sklopljene i poetno su mnogo manje pa ih je mnogo lake uklopiti u stan ili kuu.

Postoji i trea verzija vienamjenskih sprava, a jednu takvu je prodavao i Chuck Norris. To su sprave koje koriste gravitaciju i teinu vaeg tijela za vjebanje. bazirane su na tome da povlaenjem uadi ili traka pomiete svoje tijelo u nekom smjeru i to vam radi otpor za vjebanje. Promjenom poetnog poloaja tijela se otpor smanjuje ili pojaava do mjere da svaka pojedinana vjeba moe imati otpor itave teine vaeg tijela.

Prije kupnje neke vienamjenske sprave za vjebanje prvo razmislite tko e sve koristiti tu spravu, vi sami ili i vai lanovi obitelji te odgovara li ista svima jer ipak se svi moraju sloiti. Ako kupite ureaj koji ete koristiti samo vi to je onda baen novac. Gdje u stanu je mislite postaviti i koliko mjesta e zauzeti.

Upis komentara troši više kalorija od samog čitanja

komentara

Komentirajte putem Facebooka.