☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

Spalite do 800 kalorija u samo jednom vježbanju

Kako? Zumbom! To je više party nego vježbanje, ali salo se topi svejedno.

Zumba je već opće poznata, a ako nije, trebala bi biti. To je dakle plesno-fitness vježbanje. Nije baš zabavno ako vježbate samo doma, ali možete. Iako je mnogo zabavnije ako odete sa prijateljicom u neki fitness centar na satove zumbe jer osim vježbanja i plesa svakako ćete se zabaviti i nasmijati. Plesati ćete salsu, merengue i cha-cha-cha.

Ljudi svih oblika i godina zajedno mogu raditi ove ne tako lagane vježbe i skidati višak kilograma. Sve to kroz ples uz glazbu koja vas konstantno tjera dalje. Dakako bitan faktor u uspješnosti je i instruktor koji je obično toliko zarazan da jednostavno ne prestajte sa vježbanjem. Ako pritom nosite onaj fitness sat kojim mjerite srce i potrošnju možete trošiti od 400 do 800 kalorija u jednom satu, dakako ovisno o vašoj građi.

Kaže se da od trenutka kada je Alberto Perez stvorio Zumbu program dosegnu milijune korisnika koji vrlo zadovoljno govore o ovom programu vježbanja. Danas se Zumba razvija i dalje pa postoje posebni programi za djecu i umirovljenike, zatim Zumba u vodi i kružni treninzi.

Pročitajte i
Vježbe koje troše najviše kalorija – njih 11
4 načina za rješiti se sala na rukama

Tko može vježbati Zumbu?

Možete li ustati i zaplesati? Onda možete vježbati Zumbu! Pritom nitko ne zahtjeva bilo kakvo plesno iskustvo. Nemojte se nimalo čuditi ako na istom satu Zumbe vidite nekoga sa 70 godina i nekog sa 15.

Što možete očekivati na satu Zumbe?

Uglavnom se Zumba vježba u terminima koji traju od 45 – 60 minuta. Krenete sa laganim zagrijavanjem kojeg slijedi nekoliko setova energičnih plesnih koraka kombiniranih sa aerobik pokretima. Poslije toga ide lagano hlađenje i istezanje. Ako idete češće primijetiti ćete da instruktori često uvode svoje osobe improvizacije i već otprije koreografirane setove. Time nikada nije dosadno.

Kod klasičnog aerobika učite i radite pokrete koji zajedno rade određenu rutinu vježbanja, dok je kod Zumbe malo drugačije. Obično je refren pjesme taj dio u kojem najenergičnije vježbate dok kroz kitice i medley radite neke druge vježbe koje onda zajedno čine koreografiju.

Dodatna razlika od aerobika je da instruktori rijetko pričaju. Uglavnom nema brojanja koraka kao što je to slučaj kod “običnog” aerobika. Ponekad čak imaju duhovite dodatne zvukove recimo kada instruktor napravi zvuk poljunca onda u vježbe ubacite krug sa kukovima.

Što obući za Zumbu?

Što god želite. Važno da je prozračno i da vas ne sputava u pokretima. Malo više pažnje posvetite dobrim tenisicama jer ima mnogo kružnih pokreta sa stopalima pa je dobro imati dobre tenisice. Svakako imajte sa sobom ručnik i vode jer će vam trebati. Ako imate ponesite i fitness sat.

Pogledajte i
Zumba Fitness – Osnovni pokreti
Potrošnja kalorija na Zumbi

Upis komentara troši više kalorija od samog čitanja

komentara

Komentirajte putem Facebooka.