☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

Rimonabant tablete za mršavljenje

Rimonabant tablete za mršavljenje su lijek koji funkcionira kao blokator apetita. Kako djeluje direktno na živčani sustav, već od samog početka se smatra opasnim lijekom kojeg je potrebno strogo kontrolirati. Na tržištu je bio relativno kratko i smatra se možda najučinkovitijim sredstvom za mršavljenje, no rizici i moguće nuspojave su vrlo veliki te je u mnogim zemljama vrlo brzo zabranjen za prodaju.

Rimonabant radi tako da unutar živčanog sustava blokira receptore tvari pod nazivom Cannabinoid 1 koji je zaslužan za stimulaciju koju znamo kao glad a prisutan je u masnom tkivu. Kada tijelo zbog bilo kojeg razloga mora trošiti pohranjene masnoće, oslobađa se ta tvar i koncentracija se polako podiže u krvi. Kada koncentracija dosegne određenu razinu receptori (koje blokira Rimonabant) javljaju mozgu da treba jesti jer gubimo zalihe. Ukoliko blokirano taj mehanizam, nećemo osjećati glad.

Nazivi pod kojima možete pronaći ove tablete za mršavljenje su Rimonabant, Rimobanant, Acomplia, Bethin, Monaslim, Remonabent, Riobant, Slimona, Rimoslim, Zimulti, Riomon, no definitivno je najpoznatiji u verziji Acomplia.

Kako je ovaj lijek već od samog početka označen kao kontroliran, provođene su brojne studije o djelovanju ovog lijeka na ljude koji pate od pretilosti. Rimonabant je inače zamišljen da se daje ljudima koji pate od ozbiljne pretilosti i rizika dobivanja dijebetesa tipa 2 ili dislipidemije. No kako je vrlo efikasan kao potiskivač apetita vrlo brzo je prihvaćen ako “čudotvorna pilula za mršavljenje”.

Studije su dokazale ove pozitivne efekte Rimonabanta:

– Smanjivanje apetita i čak potpuno uklanjanje osjećaja gladi na određeno trajanje
– Smanjivanje težine i obujma u području struka
– Smanjivanje razina lipoproteinskog kolesterola visoke gustoće u krvi
– Smanjivanje razina triglicerida u krvi
– Smanjivanje sistolićkog i dijastolićkog krvnog tlaka
– Povečanje pokretljivosti spermija

Studije su dokazale ove nuspojave i rizike Rimonabanta:

– Povečana sklonost samoubojstvu
– Teška depresija
– Onemogućavanje rada kratkoročne memorije
– Mučnine i bolovi
– Napadi tjeskobe
– Nervoza bez razloga
– Naglo promjene raspoloženja, bipolarni poremećaji
– Nesanica
– Hodanje u snu
– Preznojavanje bez očitog razloga
– Kronični umor
– Smanjivanje ili potpuni nestanak osjećaja dodira ili bola
– Proljevi i krvavi proljevi
– Povračanje
– Grčevi mišića i drhtanje
– Upala tetiva – tendonitis
– Halucinacije

Postoje i druge nuspojave koje su se pojavljivale kod osoba koje su uzimale Rimonabant, no nije dokazana direktna veza sa Rimonabantom.

Određeni laboratoriji rade na tome da se pokušaju naći doziranja Rimonabanta koja bi se ponovno omogućila u prodaji jer se nuspojave događaju zbog utjecaja na druge receptore a ne samo na CB1, ukoliko se uspije spriječiti utjecaj na druge receptore (poput TRPV1) onda se većina nuspojava ne događa, a time bi ovaj lijek bio sigurniji.

Gdje se mogu kupiti Rimonabant tablete za mršavljenje?

Kako su zabranjene u mnogim državama, vrlo teško ili gotovo nemoguće ih je naći u ljekarnama. No u ponudi su na internetu, uglavnom pod nazivom Acomplia. Iako je upitno hoće li vam to biti isporučeno jer su zabranjene.
Kako je proizvođač službeno prekinuo proizvodnju ovih tableta, upitno je kojeg su porijekla tablete koje se nude po internetu i njihov sastav. Stoga je vrlo opasno naručivati ovakav preparat iz nepoznatih izvora.

Cijena Rimonabanta je ovisna o pakiranju ali prosječna cijena je oko 0,60 američkih dolara po tableti, odnosno ako ih je 30 u pakiranju to je oko 18 američkih dolara za pakiranje.

Izvori:
Acomplia
The psychiatric side-effects of rimonabant
FDA Briefing Document – Zimulti (rimonabant)
Acomplia (rimonabant) WITHDRAWAL OF THE MARKETING AUTHORISATION IN THE EUROPEAN UNION
Anti-obesity drug use suspended
Differential response to a selective cannabinoid receptor
antagonist (SR141716: rimonabant) in female mice from lines
selectively bred for high voluntary wheel-running behaviour

The CB1 Receptors of the Endocannabinoid System and Visceral Fat

Upis komentara troši više kalorija od samog čitanja

komentara

Komentirajte putem Facebooka.