☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

Phendimetrazine tablete za mršavljenje

Phendimetrazine ili Fendimetrazin je najpoznatiji kao potiskivač apetita koji se propisuje na recept, pa se gleda kao lijek protiv pretilosti odnosno tableta za mršavljenje. Nažalost nije u svim zemljama pod strogom kontrolom pa je ponegdje dostupan i bez recepta. U svijetu je poznat pod raznim imenima Adipost, Anorex-SR, Appecon, Bontril PDM, Bontril Slow Release, Melfiat, Obezine, Phendiet, Plegine, Prelu-2, Statobex. To je anorektik ili anoreksigeničan lijek. Djeluje na centralni živčani sustav i vrlo je blizak amfetaminima. Prema strukturi to je simpatomimetički amin a formula je C12H17NO.

Djelovanje fendimetrazina je takvo da povećava broj otkucaja srca, podiže krvni tlak i potiskuje apetit. Općenito se koristi kao kratkotrajno sredstvo za mršavljenje uz vježbanje i uz liječničku kontrolu.

Phendimetrazine tablete za mršavljenje

Tko ne smije uzimati Fendimetrazin?

Ne smijete uzimati Fendimetrazin ako:
– imate srčanih tegoba
– imate visoki tlak
– imate arterosklerozu
– imate glaukom
– imate poteškoća sa tiroidnom žlijezdom
– imate napade tjeskobe
– imate epileptične ili druge napadaje
– imate dijabetes
– uzimate neki od antidepresiva kao amitriptyline (Elavil), amoxapine (Asendin), doxepin (Sinequan), nortriptyline (Pamelor), imipramine (Tofranil), clomipramine (Anafranil), protriptyline (Vivactil), or desipramine (Norpramin)
– ste uzimali inhibitor monoamin oksidaze (MAOI) kao što je izokarboksaid (Marplan), tranilocipromin (Parnate) ili fenelzin (Nardil) unazad 14 dana
– imate povijest sa zlouporabom alkohola i lijekova
– ste trudnica ili dojilja.

Kako se uzima Fendimetrazin?

Ovaj lijek za mršavljenje se uzima isključivo prema uputama liječnika. Postoji nekoliko različitih pakiranja pa je potrebno precizno pratiti upute liječnika. Bez obzira na veličinu tablete ili kapsule, Fendimetrazin se uvijek uzima sa barem 2 dcl vode.

Nikada ne pijte lijek kasno ili prije spavanja zbog nesanice.

Koje su nuspojave Phendimetrazina?

Nuspojave ovih tableta za mršavljenje su nesanica, vrtoglavica, zamagljen vid i mučnina, uznemirenost, jak bezrazložan umor, u nekim slučajevima čak i halucinacije. Zbog ovoga se ovaj lijek ne smije piti dok vozite ili radite sa bilo kakvim strojevima. Ovaj lijek utječe na živčani sustav i uzrokuje određene navike, znači stvara ovisnost i nakon prestanka uzimanja ovog lijeka možete osjetiti slične simptome kao narkomani na odvikavanju.

Moguće su alergijske reakcije kao teško disanje, naticanje grla i dušnika, naticanje usana i jezika, naticanje lica. Ako primjetite takve reakcije odmah kontaktirajte liječnika ili Hitnu pomoć.

Moguće su nuspojave i proljevi ili zatvori ili druga neprikladna ponašanja crijeva. Neki pacijenti su imali i nuspojavu privremene impotencije za vrijeme uzimanja ovog lijeka.

Ako ste Fendimetrazin dobili u oblika kapsula ili tableta ne smijete ih gristi, isipati ili drobiti nego ih pijte cijele kako ne bi prevelika količina odjednom ušla u krv.

Izvori: National Center for Biotechnology Information, WebMD, Mayo Clinic, Drugs.com, Drug Bank

Upis komentara troši više kalorija od samog čitanja

komentara

Komentirajte putem Facebooka.