☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

Obesimed tablete za mravljenje

Obesimed tablete za mravljenje
Obesimed tablete za mravljenje su u mnogim zemljama medicinski odobrene tablete za pomo pri gubitku teine i odravanju zdrave teine. Prema vrsti djelovanja to je preparat za mravljenje koji je namijenjen kratkotrajnoj uporabi koja moe pomoi kod poremeaja u ishrani (prejedanje) ali nije namijenjen dugoronoj uporabi. Prema uputama proizvoaa, dvije Obesimed tablete se uzimaju 2 do 3 puta na dan oko 1 sat prije obroka kako bi postiglo potiskivanje apetita. Ako uzimate kapsule, kapsula se mora progutati cijela. Obavezno popijte 2 ae vode kako bi aktivna tvar imala dovoljno tekuine.

to je Obesimed?

Obesimed tablete su bazirane na sastojku pod nazivom OMTEC 19, to je prirodno biljno vlakno koje je u mogunosti apsorbirati velike koliine vode i poveati svoj volumen. Poveanjem volumena dolazi do ispunjavanja prostora u eluca te dolazi do osjeaja punine pa prestaje elja za jelom. Ispunjen eludac sporije probavlja, pa osim to ste manje jeli i due nemate elju za jelom. Isto tako se ova elatinozna masa se teko izluuje pa se dugo osjeate siti.

OMTEC 19 je polisaharidevezel od beta-D-glukoze i beta-D-manoze, u stanju je apsorbirati vode u koliini do 50 puta svoje teine a u crijevima se djelomino fermentira kroz crijevnu floru.

Od ostalih tvari obesimed sadri krumpirov krob, hipromeloza (E464), suncokretovo ulje, titanov dioksid (E171).

Kako se uzima Obesimed?

Djelovanje tableta Obesimed je zamiljeno da se uzimaju uz program zdrave prehrane i redovito vjebanje i ne due od 30 dana. Ove tablete slue promjenama navika jedenja, a ne direktno mravljenju. Ne preporua se koritenje due od 30 dana, a ako ba morate nastaviti koristiti onda priekajte barem 4 dana bez tableta prije nego ponete uzimati ponovno.

Odrasli
Uzmite 3 x 2 kapsule dnevno, 1 sat prije obroka, s 2 velike ae vode (najmanje 4 dcl).

Djeca od 10 godina i vie:
2 – 3 x 2 kapsule dnevno, 1 sat prije obroka, s 2 velike ae vode (najmanje 4 dcl).

Nikako se ne smije uzimati vie od navedene doze.

Nuspojave Obesimed tableta

Sastav kapsula Obesimed je: OMTEC 19 , krumpirov krob, hipromeloza (E464), suncokretovo ulje, titanov dioksid (E171). Kako u ovim sastojcima neka nikakvih alergena ne bi trebalo biti nikakvih nuspojava.

Budui da Obesimed moe smanjiti razinu glukoze u krvi, ne preporua se koritenje ovih tableta u kombinaciji s drugim dodacima prehrani ili drugim lijekovima i preparatima koji stvaraju sline hipoglikemike uinke. Naglo smanjenje razine eera u krvi moe imati vrlo nezdrave posljedice. Druge lijekove koje uzimate oralnim putem potrebno je uzeti 1 sat prije ili 4 sata nakon uzimanja pripravka Obesimed kako ne bi dolo do interakcije sa ovim tabletama.

Poznate nuspojave su proljev, refluksa i nadutost. Ukoliko ove nuspojave ne prolaze za 3 dana obavezno posjetite lijenika.

Obesimed ne smiju uzimati:
– osobe preosjetljive na bilo koji sastojak tableta
– trudnice i dojilje
– djeca mlaa od 10 godina bez strogog lijenikog nadzora

Ako ste dijebetiar esto provjeravajte razinu eera u krvi dok uzimate Obesimed.

Posebna napomena
Obesimed tablete rade tono to to pie dre vodu u elucu i smanjuju va unos hrane. Zbog toga je obavezno da u toku uzimanja ovih tableta uzimate i neke vitaminske preparate jer smanjenjem hrane smanjujete i razinu unesenih minerala i vitamina pa to indirektno moe tetiti zdravlju i dovesti do kroninog umora.

Osim ovoga neki nutricionisti smatraju da bi dugo zadravanje velikih koliina vode moglo dovesti i do razvoja bakterija (npr. H-Pylori) u crijevnom traktu.

Tablete za mravljenje sa vrlo slinim djelovanje su Rheolex tablete

Gdje se moe kupiti Obesimed?

Obesimed jtablete su dostupne u slobodnoj prodaji u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama medicinskim proizvodima na malo. Osim toga moe ih se naruiti sa interneta.

Upis komentara troši više kalorija od samog čitanja

komentara

Jedan komentar

  1. Pingback: Rheolex tablete za mravljenje | eMravljenje