☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

👢 Mršavljenje nogu

Mršavljenje nogu je često pitanje mnogih žena čije su noge pokrivene neugodnim masnim naslagama koje obično izgledaju neusklađeno u odnosu na druge dijelove tijela. Ponekad čak imate osjećaj kao da je sva težina u vašim nogama. Dakle pitanje je kako ukloniti salo na nogama i kako ukloniti celulit?

Najbolji način za mršavije noge je vježbanje nogu. Možete trčati, voziti bicikl i plesati. Ako želite probati nešto drugačije osim klasičnog aerobika uvijek možete probati i S-Faktor koji na neuobičajen naziv dovodi do željene linije i oblika nogu. Jednostavno je skinuti salo sa nogu, ali može jako dugo trajati jer je ta masnoća na nogama vjerojatno godinama stvarala svoje uporište.

Razlozi za nakupljanje tih masnih i neugodnih naslaga mogu biti različiti; prehrana, genetski preduvjet, sjedilački način života. Gene ne možete promijeniti, ali ovo drugo možete. I morate zaposliti svoje noge. U početku će biti teško i dobiti ćete upalu mišića, ali to je najbolji način. Naime mišići na bedrima su najveći mišići na tijelu i trebaju apsolutno najviše energije za pokretanje i za kontinuirani rad, a to je i jako pozitivno jer to znači da troše najviše kalorija. Kao efekt možete osjetiti vrlo brzo umor u nogama jer tijelo vam daje signal da prestanete jer se kalorije troše prenaglo i mišići se pune mliječnom kiselinom, ali to je dobar znak i trebali bi nastaviti još barem malo.

Trenutno se čita
3 jednostavna savjeta za mršavljenje u nogama
Kako dobiti razmak između bedara?

Ako nemate snage ili kondicije za trčanje i bicikl uvijek možete to raditi doma. Legnite na pod tako d su vam leđa ravna u ruke koristite kao oslonac. Podignite noge i vrtite ih u zraku kao da vozite bicikl s tim da vam koljena rade kružni pokret kao da stvarno tjerate pedale. Nemojte micati samo potkoljenice nego i gornji dio noge.

Vježbe kod kuće vam mogu izgledati glupo, ali djeluju. No postoji jedan efikasan način koji je istovremeno i koristan – ples. Učlanite se na plesni tečaj s nekim i ne odustajte. Ples zahtjeva dobar rad nogu a istovremeno ćete naučiti nešto novo i ponoviti nešto što ste možda zaboravili još s vjenčanja.

Mršavljenje nogu je moguće i najbolji dokaz su vam balerine i profesionalne plesaćice. Obje imaju noge koje gotovo da nemaju masnoća, vitke, mišićave i lijepe.

Vitke noge plesaćice Cheryl BurkeUz ples potrebna je i dobra masaža koju možete raditi sami rukama ili nekim mehaničkim masažnim pomagalima poput drvenih kuglica i valjaka, ili je bolje otići povremeno kod profesionalnog masažera kod kojeg tražite anticelulitnu masažu. Poanta te masaže je da potiču prokrvljenost između adipoznih stanica na nogama koje su ostarile i postale čvrste i tvrdokorne.

Kombinacija boljeg protoka krvi i vježbi kroz ples će dovesti do predivnih mršavih nogu koje toliko želite. No moram ipak spomenuti da ponekad noge ne mogu biti mnogo mršavije nego što jesu zbog genetski uvjetovane građe mišića. Neke žene jednostavno imaju takozvane „nabite“ noge i samo mogu skinuti salo sa njih a ne i smanjiti ih. No te noge nisu ružne ako na njima nema celulita.

Za mršavije noge pomoć mogu biti i razne kreme i tretmani protiv celulita. Dakle ako salo na nogama napadnete sa više fronta, rezultat je osiguran.

Popularno o nogama
Kako imati duge lijepe noge poput supermodela Victoria Secret?
2 glupe i opće poznate tehnike za lijepe noge koje nitko ne radi

Dalje na Kako vaše noge mogu ubrzati vaše mršavljenje?

Upis komentara troši više kalorija od samog čitanja

komentara

Komentirajte putem Facebooka.