☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

Meridia tablete za mravljenje

Meridia tablete za mravljenje
Tablete za mravljenje Meridia su jo poznate i pod nazivom Sibutramine ili Sibutramin, te Ectiva i spadaju u lijekove koji se izdaju iskljuivo na recept. Nikako nemojte ove tablete naruivati bez lijenikog recepta. Meridia se propisuje samo osobama iji BMI (body mass index) prelazi 27 i kojima debljina predstavlja zdravstveni rizik ili imaju vrlo visok kolesterol. Mnoge takve osobe tvrde da se nikad ne osjeaju sitima, kao da umjesto eluca imaju bavu bez dna. Budui da Meridia utjee na krvni tlak, Meridia se generalno ne daje osobama sa visokim tlakom ili potekoama sa srcem.

Kako djeluje Meridia?

Djelovanje Meridie je takvo da utjee na osjeaj sitosti, tonije utjee na razinu serotonina i norepinefrina, dvije tvari u mozgu koju reguliraju osjeaj sitosti.

Cijena Meridia tableta za mravljenje

Cijena Meridie nije niska, oko 120$ po boici uz recept i nije pokrivena osiguranjem. Zbog toga mnogi pribjegavaju kupnji ovog lijeka preko Interneta. Meridia se ne bi smjela kupovati iz nepoznatog izvora zbog moguih nepoznatih nuspojava i ne bi se smjela uzimati bez strogog lijenikog nadzora jer utjee na kemikalije u mozgu.

Nuspojave Meridie:

Povean rizik od infarkta ili modanog udara zbog konstantno povienog krvnog tlaka uslijed djelovanja Meridie. Prema navodima grupe Public Citizen, uzimanje Meridie se povezuje sa 29 smrtnih sluajeva i stotinama reakcija na ovaj lijek kao lupanje srca, visoki krvni tlak i aritmija. U Italiji je lijek bio privremeno zabranjen (2002. godine).
Ostale mogue nuspojave su vrtoglavica, nemogunost koncentracije, nemir i nesanica. Za vrijeme uzimanja lijeka ne bi smjeli voziti, upravljati strojevima ili obavljati naporne tjelesne radnje.

Meridia se ne smije uzimati ako:
– ste trudnica ili dojilja
– ste unutar zadnjih 14 dana uzimali inhibitor monoamin-oksidaze kao to su Marplan (izokarboksazid), Parnate (tranilcipromin) i Nardil (fenelzin)
– imate anoreksiju
– ve uzimate neki potiskiva apetita
– imate visoki krvni tlak
– imate tegoba krvoilnog sustava i srca
– imate epilepsiju
– imate uni kamenac ili drugih problema sa ui
– imate glaukom
– imate tegobe jetre
– imate bubrene kamence ili druge bolesti bubrega

Nisu poznati utjecaji Meridie kod trudnica, tonije ne zna se hoe li lijek imati bilo kakvog utjecaja na fetus. Takoer nije poznato prelazili Meridia iz krvotoka u mlijeko za vrijeme dojenja. Zbog toga nemojte uzimati Meridiu u vrijeme trudnoe i dojenja bez detaljnih analiza i savjetovanja s vaim lijenikom.

Gdje se moe kupiti Meridia?

Meridia je legalna u mnogim zemljama kao lijek na recept, no na nekim web stranicima se moe naruiti i bez recepta. Ako naruujete sa interneta provjerite kupujete li sa renomiranih web stranica.

Upis komentara troši više kalorija od samog čitanja

komentara

2 komentara

  1. Jel netko ovo probao? Pajdo iz teretane mi preporuio ali vidim da i nisu ba bezopasne.

  2. Kad pogledam nuspojave, nekako mi se prestane mraviti