☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

Koliko kilograma se najviše može skinuti u tjedan do dva?

Koliko kilograma se najviše može skinuti u tjedan do dva?
Koliko kilograma se najviše može skinuti u tjedan do dva, bez nuspojava tipa osjećaj malaksalosti ili da se poremeti krvna slika? Kilogram do dva.

Iako ovo možda nije odgovor koji bi htjeli čuti, to je ipak činjenica. Ukoliko želite smršaviti zdravo i sigurno, onda se tokom jednog tjedna ne bi smjelo smršaviti više od jednog kilograma. Eventualno se može dogoditi da u prvih dva dana naglo izgubite čak i do dva kilograma, ali to je vjerojatno od nagomilane vode jer neke dijete potiču da se izluči voda koju zadržavate u tijelu.

Jedan kilogram masnoće nije malo i nije lako ga potrošiti bez posljedica po zdravlje. Ako uzmete u obzir da jedan prosječan hamburger ima oko 500 kalorija, onda je jedan kilogram vaše masnoće isto kao 14 hamburgera, odnosno 7000 kalorija. Razmislite koliko dugo ste sakupljali svoj višak kilograma. Razumljivo bi bilo očekivati da će vam trebati jednako toliko vremena da i skinete te kilograme.

Tehnički gledamo moguće je u tako kratko roku skinuti i mnogo više. Ako uzmete da prosječno trebate 2000 kalorija na dan da bi bili siti, i onda odlučite uopće ne jesti, to znači da imate dnevni deficit od 2000 kalorija. Kroz 7 dana to je manjak od 14000 kalorija ili 2 kilograma. Dakle 2 kilograma ćete izgubiti ako uopće ne jedete 7 dana, no to nikako nije zdravo i može napraviti veliku štetu u organizmu. Osim toga, velika je vjerojatno da već nakon drugog dana tijelo uspori metabolizam kako bi sačuvalo energiju i jedan dio energije uzme iz mišića, čime počnete gubiti mišićnu masu a ne salo.

Drugi način za sličan ali razumniji rezultat bi bilo da ne gladujete nego da smanjite unos hrane na 1000 kalorija dnevno i radite vježbe svaki dan koje troše 1000 kalorija. Na taj način su mišići aktivni pa tijelo ne može uzeti energiju iz mišićnih vlakana nego isključivo iz sala i opet imate dnevni manjak od 2000 kalorija, odnosno u 7 dana potrošite 14000 kalorija ili dva kilograma. Ovo se čak može postići i bez nekih posljedica, ali zbog intenzivnog vježbanja može doći do ozljeda ako niste u formi.

Ovo je totalno pojednostavljeni prikaz i izračun i ne vrijedi za sve osobe. Svatko ima različit metabolizam i potrebno je posavjetovati se sa stručnom osobom prije nego krenete sa bilo kakvim drastičnim mjerama.

Upis komentara troši više kalorija od samog čitanja

komentara

Komentirajte putem Facebooka.