☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

Kokosai tablete za mravljenje sa trakavicom

Kokosai tablete za mravljenje su prije nekoliko godina osvanule na raznim tritima irom svijeta pod raznim nazivima. Reklamni slogan je bio “Jedem sve, a mravim.” Zahvaljujui velikom marketingu krenula je dobra prodaja. Najvanija stvar je bila da se sve tablete moraju popiti, posebno posljednja.

Vrlo brzo je krenula glasina da je jedna ena ne mogavi popiti pilulu otopila ju je u ai vode naveer i zaboravila. Ujutro se u toj vodi nalazila glista. Vrlo brzo nakon toga je i slubeno objavljeno da su u sredstvima za mravljenje Kokosai pronadjena jajaca specijalne vrste glista, odnosno trakavice. Zbog toga su ove tablete vrlo brzo povuene iz prodaje.

Sistem djelovanja je bio da sami sebe zarazite sa trakavicama ili glistama i onda doslovce moete jesti sve, jer paraziti u vama jedu sve to ste vi pojeli, a zadnja tableta ubija te trakavice ili gliste. No teko je bilo odrediti koja je ta zadnja tableta koja ih ubija jer su sve bile iste, a osim toga zaraivanje sa parazitima nikako ne moe biti u redu.

Glava trakavice

Glava trakavice


Nuspojave trakavica

Neki znanstvenici i lijenici ak zastupaju ideju koritenja trakavica u tretiranju pretilosti i debljine i tvrde da nema ozbiljnijih nuspojava kod koritenja trakavica ukoliko se na vrijeme uzmu lijekovi koji ubijaju trakavicu i koji ubijaju liinke trakavica kako ne bi dolo do razvoja novih. No realnost je drugaija. Istraivanja pokazuju da trakavice i gliste mogo uzrokovati niz razliitih nuspojava i neugodnosti: proljevi, bolovi u crijevima, vrtoglavica, povraanje, glavobolje, dehidraciju, gubitak apetita i neke druge posljedice vezane za nedostatak vitamina. Pozitivna strana je da ete smraviti ako imate parazita u sebi jer trakavica stvarno uzme jako mnogo hranjvih tvari iz hrane pa vae tijelo nee dobiti hranu.

Problem nastaje u tome to trakavice i gliste apsorbiraju i veliku koliinu vitamina iz hrane, posebno B vitamin pa mogu nastati razna oteenja u tijelu. Takoer kako osobe uspjeno mrave obino puste trakavicu predugo u tijelu pa ona naraste dosta dua i nastaju zaepljenja i teki zatvori. Takoer zbog izluevina koje trakavica isputa, mogu nastati tee alergijske reakcije i ponovna zaraza jer trakavica isputa nova jajaca.

Ukratko mravljenje sa trakavicom se smatram jednom od najbizarnijih naina mravljenja i defitivno je opasna metoda, no oito su neki ljudi toliko oajni jer trae takve tablete po internetu i ak ih naruuju.

Mi definitivno ne preporuujemo da na bilo koji nain pokuate koristiti ovakve preparate za mravljenje.

Ukoliko se koristili Kokosai tablete prije nekoliko godina, molimo vas da nam navedete svoja iskustva.

Upis komentara troši više kalorija od samog čitanja

komentara

Komentirajte putem Facebooka.