☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

Kapsule za mršavljenje od artičoke – najnoviji hit u svijetu mršavljenja

Kapsule za mršavljenje od artičoke nisu novost, ali nisu bile posebno poznate na našem tržištu. Sada polako ali sigurno ih širom svijeta ima sve više. Najvažniji argument koji uvijek govore njihovi proizvođači je da je svaki sastojak u njima potpuno prirodan i dolazi iz srca artičoke. Također vrlo često su te tablete i pojačane B vitaminima.

Preparati za mršavljenje na bazi artičoke rade tako da potiču izlučivanje žući što pomaže u probavljanju masnoća koje unosima hranom. Ukoliko u crijevima dolazi do dobre razgradnje masnoća tada se smanjuje osjećaj nadutosti i drugih poteškoća je manje. Boljom razgradnjom masnoća tijelo dobije drugačije informacije o unesenoj energiji i smanjuje apetit.

Artičoka je jedna od biljaka sa vrlo dugom tradicijom u korištenju po pitanju zdravlja. Spominje se u nalazima iz 4 stoljeća prije Krista. Stari Grci i Rimljani su je koristili kod probavnih problema. U dokumentima iz 17 stoljeća spominje se kao tretman za bolesti jetre i za žuticu. Artičoka kao povrće je inače jedan od boljih izvora bakra, koji je bitan u kreiranju kolagena u koži. Pored toga u artičoki ima i vitamina C te vitamina K. Također su i bogat izvor antioksidanata čime postaju dobar saveznik u borbi protiv starenja, srčanih bolesti i drugih oboljenja, a prema nekim je velika pomoć i borbi protiv raka.

No to je ono što se nalazi u biljci, prilikom prerade u prah koji ide u tablete i kapsule nije moguće garantirati da će svi sastojci iz biljke ostati prisutni pa je pot rebno dobro provjeriti sastav preparata od artičoka koji uzimate.

Prema WebMD stranici artičoka stimulira lučenje žući i drugih enzima što smanjuje osjećaj žgaravice. Lijekovi na bazi artičoke se koriste za visoki kolesterol, sindrom iritabilnog crijeva, bolesti bubrega, anemiju, zadržavanje tekućine, artritis, infekcije mjehura i neke bolesti jetre.

Artičoka je povrće koje se vrlo često preskače u pripremi obroka i teško se može naći u tradicionalnim receptima ali zato postoje preparati koji to nadomještaju.

Osobe koje su uzimale ovakve preparate i kapsule imaju iskustva da ponekad osjete miris artičoke u znoju i urinu i često su se pokazale vrlo efikasnima pri mršavljenju uz vježbanje. Same kapsule od artičoke neće uzrokovati mršavljenje nego su samo pomoć uz tjelesnu aktivnost.

S druge strane kako ovakvi preparati potiču stvaranje žući, izuzetno je važno da prije uzimanja ovakvih preparata posjetite svog liječnika kako bi provjerili kakvo je stanje vaše žući. Možda imate neko stanje s kojim niste upoznati i uzimanje preparata koje potiče rad žući može uzrokovati neželjene posljedice.

Upis komentara troši više kalorija od samog čitanja

komentara

Komentirajte putem Facebooka.