☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

Dvodnevna dijeta

Brza dvodnevna dijeta je novi hit u naim krajevima, a i u svijetu. injenica je da se dijete teko drati jer ba svaki dan morate paziti to jedete, no ova dijeta to pokuava olakati. Ideja je da 5 dana u tjednu jedete praktiki to elite, a dva dana u tjednu drite strogu dijetu. Otuda i naziv 5:2 dijeta. To je najlake ako se te dijete drite preko vikenda ako tada ne radite. Dok ste na poslu nemate niti volje niti vremena paziti na to to jedete, ali preko vikenda to moete.

Ova dijeta je stigla iz Velike Britanije, a autori su nutricionista dr Michelle Harvie i profesor onkologije Toni Hauvel iz Centra za prevenciju raka dojke u Sveuiline bolnice South Manchester. Zahvaljujui svojem sedmogodinjem istraivanju doli su do dijete koja je dovoljno jednostavna da je se moete drati.

Kljuni aspekt je da ne brojite kalorije, ali to ne znai da ne mroate paziti. Ipak treba paziti na veliinu obroka i na namirnice koje se uope ne smiju jesti. Bitno je znati to smijete jesti, a popis je dovoljno velik da vam da velik raspon jela.

Bolje je rei ovako, dnevno ena treba 2000 kalorija a mukarac 2500 kalorija i tako jedete 5 dana u tjednu, a dva dana unosite 500 kalorija.

Bjelanevine (proteini)

Kao i kod mnogih drugih dijeta, proteini ine osnovu ove doputene prehrane. A ono to smijete jesti predstavlja porcije sa proteinima. Porcije se mogu jesti 3-12 puta na dan za ene, a do 14 porcija na dan za mukarce.

Jedna porcija moe sadravati jedan od navedenih sastojaka u koliini koja je navedena.
30 grama ribljeg ulja, 30 grama piletine bez koice, 30 grama puretine, 30 grama suene govedine, 30 grama svinjetine, 30 grama janjetine, 60 grama bijele ribe, 60 grama tofua, 45 grama morskih plodova, 45 grama tune u salamuri, jedno jaje.

Ukoliko elite u taj dan dodati neto to nije bazirano na proteinima, moete jednu (samo jednu) porciju malo kombinirati sa drugim sastojcima poput 60 grama soje ili jedne liice namaza od slanutka (poznatijeg kao humus).

Masnoe

Masti su takoer potrebne da bi tijelo adekvatno funkcioniralo pa je dnevno doputeno do 6 porcija masnoa. to ini jednu porciju masnoa? Jedna mala liica margarina, dvije liice maslinovog ulja, lica oraha, liica kikiriki maslaca, 10 maslina, liica niskokalorine majoneze i pola avokada.

Mlijeni proizvodi

Dnevno moete konzumirati do navjie 3 porcije mlijenih proizvoda. Porcija se sastoji od dvije velike lice jogurta, 75 grama svjeeg sira, 30 grama feta sira (ili slinog).

Povre

Za razliku od nekih proteinskih dijeta koje potpuno izbacuju povre, u dvodnevnoj dijeti se smije jesti povra, ali ne bilo kojeg. Kljuno je da se uzima povre sa vrlo malo ugljikohidrata i dnevno moete pojesti do 4 porcije povra. A jedna porcija se sastoji od 80 grama bilo kojeg od ovih navedenih povra: kupus, karfiol, celer, kineski kupus, tikvice, krastavci, kelj, komora, poriluk, zelena salata, artioka, paroge, patlian, mahune, klice graka, brokula, prokulice, gljive, bamija, blitva, bundeva, rotkvice, zelena paprika, pinat, mladi luk, mladi kukuruz, rajica i potoarka.

Napitci

Preporuljivo je piti dosta tekuine i inae, a za vrijeme ove dijete dnevno bi trebalo unijeti 2 litre tekuina u obliku obine vode, aja i kave bez eera i druga niskokalorina pia.
itaj dalje >>>

Pinterest

Komentari i iskustva

komentara

Komentirajte putem Facebooka.

eXTReMe Tracker
Pinterest
EmailEmail