☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

2 izvrsne vjebe za brzo troenje kalorija

Kardio-kickboxing

Kada elimo skinuti kilograme, najee to elimo napraviti to bre. Na sreu postoji mogunost da ubacite tijelo u viu brzinu u kojoj e izgarati vei broj kalorija, skinuti kilograme i zategnuti vas. Vjebe s kojima se to moe postii su kardio-kickboxing i fitness-boxing. Kao to sami nazivi kau to su vjebe bazirane na borilakoj vjetini kickboxing kombinirane sa kardio vjebama i fitnesom.

Kardio-kickboxing ukljuuje koritenje cijelog tijela za izvoenje pokreta kao to su udarci nogom, udarci akom, udarci laktom prema imaginarnom protivniku, te kretanje naprijed-nazad te skakutanje kakvo se koristi kod dekoncentracije protivnika. Ideja je da se postigne zabavni i zanimljiv nain vjebanja koji nije predvidljiv, odnosno teko postane dosadan, a opet postie da se vrlo brzo zadiete i pokrenete svoje srce i miie. Pokreti su uglavnom brzi i zahtjevni tako da nisu uvijek za svakoga. Svaki instruktor ima svoj osobni nain izvoenja. Na videu ispod moete vjebati jednu takvu rutinu od deset minuta. Ukoliko vam prezahtjevno nemojte ovo raditi kako se ne bi ozlijedili.

Ovdje je drugi primjer rutine za kardio kickboxing koja je malo dua. Moete odmah preskoiti oko 1 minute uvodnog videa.

Fitness boks je vjebovna rutina koja je razvijena za zagrijavanje i vjebanje boksaa. Elementi boksa su kombinirani sa fitness pokretima kako bi se postiglo ubrzano zagrijavanja i smanjio pritisak na kooljena koji je esto prisutan kod uobiajenig fitnees vjebi. U osnovi se radi sa partnerom koji ima rukavice za vjebanje i on glumi napadaa, dok vi koji vjebate u stvari izbjegavate udarce i branite se. Naizgled to moe biti jednostavno no nije, u stvari je mnogo tee nego to izgleda i troi vrlo veliku koliinu kalorija jer vrlo brzo radi veliki broj miia istovremeno. Prema nekim raunanjima moe se potroiti od 400 do 900 kalorija po jednoj rutini. Kako uglavnom nemate partnera za vjebanje ovdje je jedna kratki video o vrlo jednostavnoj vjebi koju moete raditi i kod kue.

Ovdje je prikaz vjebe sa partnerom

Pinterest

Komentari i iskustva

komentara

Komentirajte putem Facebooka.

eXTReMe Tracker
Pinterest
EmailEmail