☆eMršavljenje☆

Fitness, vježbanje, dijete i preparati… sve ono što trebate da postignete tijelo iz snova

2 izvrsne vježbe za brzo trošenje kalorija

Kada želimo skinuti kilograme, najčešće to želimo napraviti što brže. Na sreću postoji mogućnost da ubacite tijelo u višu brzinu u kojoj će izgarati veći broj kalorija, skinuti kilograme i zategnuti vas. Vježbe s kojima se to može postići su kardio-kickboxing i fitness-boxing. Kao što sami nazivi kažu to su vježbe bazirane na borilačkoj vještini kickboxing kombinirane sa kardio vježbama i fitnesom.

Kardio-kickboxing uključuje korištenje cijelog tijela za izvođenje pokreta kao što su udarci nogom, udarci šakom, udarci laktom prema imaginarnom protivniku, te kretanje naprijed-nazad te skakutanje kakvo se koristi kod dekoncentracije protivnika. Ideja je da se postigne zabavni i zanimljiv način vježbanja koji nije predvidljiv, odnosno teško postane dosadan, a opet postiže da se vrlo brzo zadišete i pokrenete svoje srce i mišiće. Pokreti su uglavnom brzi i zahtjevni tako da nisu uvijek za svakoga. Svaki instruktor ima svoj osobni način izvođenja. Na videu ispod možete vježbati jednu takvu rutinu od deset minuta. Ukoliko vam prezahtjevno nemojte ovo raditi kako se ne bi ozlijedili.

Ovdje je drugi primjer rutine za kardio kickboxing koja je malo duža. možete odmah preskočiti oko 1 minute uvodnog videa.

Fitness boks je vježbovna rutina koja je razvijena za zagrijavanje i vježbanje boksača. Elementi boksa su kombinirani sa fitness pokretima kako bi se postiglo ubrzano zagrijavanja i smanjio pritisak na kooljena koji je često prisutan kod uobičajenih fitnees vježbi. U osnovi se radi sa partnerom koji ima rukavice za vježbanje i on glumi napadača, dok vi koji vježbate u stvari izbjegavate udarce i branite se. Naizgled to može biti jednostavno no nije, u stvari je mnogo teže nego što izgleda i troši vrlo veliku količinu kalorija jer vrlo brzo radi veliki broj mišića istovremeno. Prema nekim računanjima može se potrošiti od 400 do 900 kalorija po jednoj rutini. Kako uglavnom nemate partnera za vježbanje ovdje je jedna kratki video o vrlo jednostavnoj vježbi koju možete raditi i kod kuće.

Ovdje je prikaz vježbe sa partnerom

Upis komentara troši više kalorija od samog čitanja

komentara

Komentirajte putem Facebooka.